"Morada Atlántica" pon en valor o patrimonio mariñeiro a través da gastronomía e os museos
·
Unha mostra e 20
restaurantes pertencentes ao territorio GALP Golfo Ártabro Sur forman parte
desta orixinal iniciativa.
Sada, 7 de agosto. O proxecto de cooperación
‘Morada Atlántica’ impulsa o patrimonio mariñeiro a través do selo Cocina
Atlántica e espazos museísticos adicados ao mar. O proxecto deseñado polos GALP
Costa Sostible e Costa da Morte para o desenvolvemento sustentable
das Zonas de Pesca no marco do Fondo Europeo Marítimo e de Pesca (FEMP), nace
ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP).
Este proxecto de cooperación pretende poñer en valor a cultura e o
patrimonio material e inmaterial mariñeiro do territorios atlánticos,
empregando como fío condutor a gastronomía. Deste xeito búscase crear un
turismo mariñeiro de calidade, promover o desenvolvemento económico, a
inclusión social, a creación de emprego e poñer en valor o patrimonio
etnográfico, cultural, paisaxístico e ambiental. Con isto tamén se conseguirá
estreitar lazos entre as diferentes poboacións dos municipios integrados nos
GALP mencionados e os da entidade colaboradora do proxecto: o Grupo
de Açao Costeira da Regiao de Aveiro, en Portugal.
Para conseguir todo iso creouse a Red de Espacios Museísticos Atlánticos
(REMA), a primeira especializada en contidos relacionados coa cultura
mariñeira, á que pertencen os espazos interesados en difundir este tipo de
contido a turistas, escolares, investigadores e público en xeral. Esta rede
inclúe un total de 16 museos dentro dos que se atopa o da Torre de Hércules
-pertencente ao terreo do GALP Golfo Ártabro Sur-. Podes coñecer os
espazos que pertencen ao proxecto na seguinte ligazón https://bit.ly/31bNBwO. Actualmente, a red REMA ten en marcha a exposición
itinerante “O océano que nos une”, que amosa a través de 10 paneis os
elementos máis significativos dos espazos conectados ao mar.
No tocante ao ámbito gastronómico, o proxecto Morada Atlántica ten moito
que aportar. E é que a través del se creou o selo Cocina Atlántica, que outorga
un distintivo de calidade aos restaurantes que elaboran os seus pratos con
produtos autóctonos dos territorios atlánticos. No territorio do GALP Golfo
Ártabro Sur os visitantes poden atopar 20 restaurantes co selo de Cocina
Atlántica. Coñece os locais que forman parte da marca neste
link https://bit.ly/2ZsnKQX.
Comentarios
Publicar un comentario