RECEITAS

Dende o GALP Golfo Ártabro Sur estamos concienciados en que unha alimentación variada e equilibrada é imprescindible para que o noso corpo estea forte e sano. Para isto, é imprescindible que añadamos 3 racións de peixe á semana.
Como cremos que comer peixe ademais de sano ten que ser creativo e saboroso, deixámosvos todas as semanas receitas para que poidades desfrutar de todas as delicias que se poden atopar nos fondos mariños. Ademais, para que sexa mais fácil a súa elaboración deixámosvos aquí todas as receitas e enlaces ás mesmas para que poidades descargalas e desfrutalas.



1. CENTOLA


2. CABALA EN CONSERVA




3. REVOLTO DE ANCHOAS



4. CABALAS FRÍAS




5. DOURADA AO FORNO




6. ARROZ CON GAMBAS E SEPIA



7. CALDEIRADA DE RAIA


8. BERBERECHOS Á MARIÑEIRA



9. MERLUZA Á CAZOLA CON AMEIXAS



10. PEIXE DE SAN PEDRO CON VERDURIÑAS E PIÑÓNS



11. POLBO Á GALEGA



12. CHOCO Á PRANCHA CON PEMENTOS DO PIQUILLO



13. FABAS CON AMEIXAS




14. MEXILLÓNS GRATINADOS CON QUEIXO
Descargar receta en pdf





15. XURELO (CHICHARRO) EN ESCABECHE
Descargar receta en pdf



16. PIZZA DE SARDIÑAS E VERDURAS



17. MERLUZA Á GALEGA



18. SARDIÑAS AO FORNO



19. SARDIÑAS ASADAS



20. SEPIA AO ALLO


21. PEIXE SAPO EN SALSA VERDE



22. SALPICÓN DE PEIXE



23. POLBO Á MUGARDESA



24. SEPIA RECHEA



25. OLLOMOL AO FORNO



26. MARMITAKO
Descargar receta en pdf




27. PAELLA DE PEIXE E MARISCO



28. MEIGA AO FORNO



29. CONGRO CON MEXILLÓNS Á MARIÑEIRA



30. MARMITACO DE ATÚN FRESCO




31. MERO EN SALSA DE AMÉNDOAS




32. CHIPIRÓNS Á PRANCHA





33. CALDEIRADA DE MARAGOTA





34. BACALLAU GRATINADO CON MAIONESA DE ALLO FRESCO




35. PASTEL DE ESCARAPOTE




36. EMPANADA DE XOUBAS



37. LURAS EN SALSA



38. SALMONETES CON PATACAS



39. NÉCORA Á PRANCHA



40. SARDIÑAS SALGADAS CON CEBOLA E PEMENTOS



41. NAVALLAS Á PRANCHA



42. ZAMBURIÑAS Á PRANCHA



43. RODABALLO AO FORNO CON PATACAS PANADEIRA


 
43. LINGUADO EN SALSA DE ALBARIÑO





43. ROBALIZA AO SAL



43. BADEXO CON MEXILLÓNS E SALSA DE CHÍCHAROS



44. HAMBURGUESAS DE PESCADA




45. DOURADA EN PAPILLOTA DE VERDURAS



46. ALBÓNDEGAS DE PESCADA EN SALSA DE VIÑO BRANCO




47. CALDEIRADA DE PEIXE



48. FANECAS GUISADAS



49. MEIGAS Á PRANCHA CON MINESTRA DE VERDURAS



Comentarios

Entradas populares de este blog

O II Roteiro Son do Mar percorre en quince vídeos a tradición mariñeira do Golfo Ártabro Sur

“Non podemos parar de ir ao mar, que comería a xente?”

“Había xente que estaba na lonxa dende a 1 da mañá con frío e choiva. Pasabamos a vida no peirao, porque como ninguén quería marchar sen peixe, cada vez madrugabamos máis.”