‘O forno de Guísamo’, o taller de empanadas elaboradas con produtos da costa e da Reserva
·
Os pescadores
locais e os produtores agrícolas da Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e
Terras do Mandeo aportarán produtos sans, non tratados industrialmente e
centrados nunha economía local e sostible.
·
As empanadas
produciranse baixo a marca “Empanadas do mar”.
Aquelas persoas que queiran degustar empanadas
elaboradas con produtos locais da costa e da Reserva de Biosfera
Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo xa poden facelo en ‘O forno de
Guísamo’ grazas a un dos proxectos do Grupo de Acción Local do Sector
Pesqueiro (GALP) Golfo Ártabro Sur. A iniciativa de Moroan S.L. e o
financiamento do GALP puxeron en marcha este obradoiro de empanadas situado en
Bergondo.
Con esta iniciativa, que contou con 479.569,61
euros de financiamento, rehabilitouse un local comercial para empregalo como
taller. A través da colaboración dos pescadores locais e os produtores
agrícolas da Reserva, apórtanse os materiais de calidade que permiten facer
estas delicias baixo a marca “Empanadas do mar”.
Deste
xeito poténcianse as colaboracións entre produtores e aténdese á demanda de
produtos da zona, sans, non tratados industrialmente e centrados nunha economía
local e sostible. Á súa vez, con este proxecto tamén se pretende xerar novos
postos de traballo e incrementar o valor engadido dos produtos do mar nunha mestura
entre innovación e tradición.
Comentarios
Publicar un comentario