Empanada, biscoito e outros produtos locais de calidade elaborados grazas a dous proxectos do Golfo Ártabro Sur
A xornada “Por un mar de vida e oportunidades” organizada polo GALP
Golfo Ártabro Sur contou, ademais de cos relatorios sobre o plástico
mariño, cunha degustación e comida con produtos enmarcados dentro de
dous proxectos deste GALP.
Na degustación as persoas asistentes puideron probar as empanadas
e as sobremesas elaborados dentro do “Proxecto para a fabricación e comercialización
de Empanadas do Mar con produtos do Golfo Ártabro”. Unha iniciativa que
conseguiu rehabilitar un local comercial para empregalo como obradoiro de
empanadas. A través da colaboración dos pescadores locais e os
produtores agrícolas da Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do
Mandeo, apórtanse os materiais de calidade que permiten facer estas
delicias.
Por outra banda, ao rematar a xornada realizouse unha comida
con produtos do proxecto “Optimización de procesos e mellora na
comercialización”. O obxectivo desta iniciativa é perfeccionar o proceso de
manipulación do peixe para mellorar a súa presencia no mercado e abrirse a
novos clientes.
Comentarios
Publicar un comentario