O Grupo de Acción Local do Sector Pesqueiro Golfo Ártabro Sur é entidade colaboradora da Conselleria do Mar para a xestión de axudas ao abeiro da EDLP financiados polo Fondo Europeo Marítimo de Pesca e Acuicultura (70%) e Consellería do Mar (30%).
Seguindo
co proceso de selección e contratación do posto indicado, a través da
presente comunícase a puntuación provisional acadada polas persoas
admitidas na realización da entrevista persoal coa finalidade de
acreditar oralmente as súas competencias e habilidades individuais ao
posto que se establece nas bases do dito proceso.
Tal e como establecen as bases do proceso de selección do posto de
Persoal Técnico, ábrese o período de alegacións de dous (2) días hábiles
(de luns a venres) a contar dende o día seguinte á data de publicación
da presente comunicación.
De non recibirse ningunha alegación ao respecto, darase por
definitiva a presente puntuación, continuando co proceso de selección.
G
M
T
La función de sonido está limitada a 200 caracteres
O Tizón de Nadal é unha das tradicións máis antigas e fermosas que perduran en Galicia, especialmente nas aldeas e nas zonas máis rurais. Este rito remóntase aos tempos dos celtas, cando as comunidades realizaban celebracións en honra á deusa Nai Terra durante o solsticio de inverno. Naquela noite, as lareiras se enchían de vida cun grande madeiro, e a súa brasa debía manterse acesa durante toda a noite para garantir boa sorte, protección e prosperidade para o ano novo. Este costume estaba ligado á crenza de que, ao acender o madeiro no solsticio, destruíase o vello para dar paso ao novo. O Tizón simbolizaba a renovación, un cambio de ciclo que viña cargado de boas enerxías e desexos de prosperidade. O feito de manter o madeiro aceso durante toda a noite, até a chegada do Ano Novo, era un acto de fe na protección que a calor e a luz do fogar ofrecían á familia. O foco do rito era o fogar, o lugar onde as persoas se sentían máis seguras e onde se renovaban os lazos familiares. En Galici...
O porto de Sada , situado no corazón do Golfo Ártabro , está a vivir unha transformación significativa grazas á instalación dunha nova cámara frigorífica na Lonxa de Sada , un proxecto clave para mellorar a conservación dos produtos pesqueiros e favorecer a súa valorización. Esta infraestrutura, que foi adquirida, instalada e posta en marcha co apoio do GALP Golfo Ártabro Sur, ten como obxectivo optimizar o almacenamento e a refrigeración das capturas recibidas na lonxa. A cámara frigorífica dispón de duas zonas diferenciadas , unha para conxelado e outra para a estabilización de fresco , o que permite mellorar a conservación dos produtos pesqueiros e reducir a necesidade de transportes. Isto resulta especialmente beneficioso para os armadores das zonas de Sada, Ares, Lorbé e Pontedeume , ao disminuir a pegada de carbono, facilitar a conservación das capturas e mellorar a súa calidade, reducindo a perda de produto. A nova instalación complementa os servizos xa dispoñibles na Lonxa de...
O bacallau con coliflor é un prato que non só forma parte da tradición culinaria de Galicia, senón que tamén é un símbolo de adaptación, resilencia e herdanza cultural. Este prato, popular nas ceas de Nadal, remóntase a séculos atrás, cando as normas relixiosas da Igrexa católica prohibían o consumo de carne durante o tempo de Advento e Nadal. Nestes tempos de austeridade, as familias galegas buscaban alternativas para alimentarse sen quebrantar os preceptos da fe. Aínda que o bacallau non é un peixe autóctono de Galicia, a súa chegada ás nosas costas está estreitamente vinculada coas rutas pesqueiras do Atlántico Norte. Desde fai máis de cinco séculos, galegos e portugueses establecían comerciais con rexións coma Terranova, no Canadá, onde o bacallau se pescaba e secaba para garantir a súa conservación durante todo o ano, pronto se estableceu como a opción principal para as ceas da noite boa. E foi precisamente nesta época do ano cando se comezou a combinar coas verduras de tempada, e...
Comentarios
Publicar un comentario